Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sonkatorta töltött tojással

> 90 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A majonézes keverékhez:
  • 5 dkg sonka (szeletelt)
  • 8 dkg majonéz
  • 2 dl tejföl
  • 1 db tyúkhúsleveskocka
  • 1 dkg zselatin (étkezési)
  • 5 db főtt tojás
  • 2 fej lilahagyma
  • 3 db csemege uborka
  • 2 db sárgarépa
  • 20 dkg zöldborsó
  • bors
  • A tál béleléséhez és befedéséhez:
  • 15 dkg sonka (szeletelt)
  • A töltött tojáshoz:
  • 3 db főtt tojás
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 kávéskanál mustár
  • A díszítéshez:
  • 1 db paradicsom

Elkészítés

Elkészítés: 1,5 dl vízben a leveskockát felforraljuk, még melegen hozzákeverjük a zselatint. A felaprított lilahagymát, uborkát, az apróra vágott főtt sárgarépát, a zöldborsót és 2 db kockára vágott főtt tojást beleforgatunk, pár szelet felcsíkozott sonkát is adunk hozzá. Belekeverjük a majonézt és a tejfölt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Egy kerek tálat kibélelünk sonkával, beleöntjük a majonézes keverék felét, a megmaradt tojást kettévágjuk, elosztjuk a tetején, erre ráöntjük a megmaradt keveréket. A tetejére sonkaszeleteket rakunk, hűtőbe tesszük, 4-5 óra után a formából kifordítjuk.

A tetejére a főtt tojásoknak a tetejét levágjuk, kivesszük a sárgáját. Összedolgozzuk a tejföllel és a mustárral, majd megtöltjük a tojásokat.

A paradicsomból vékony karikákat szeletelünk, erre ráültetjük a töltött tojást. Vékony paradicsomszeleteket kettévágunk, ezekkel díszítjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss