Elkészítés: 1,5 dl vízben a leveskockát felforraljuk, még melegen hozzákeverjük a zselatint. A felaprított lilahagymát, uborkát, az apróra vágott főtt sárgarépát, a zöldborsót és 2 db kockára vágott főtt tojást beleforgatunk, pár szelet felcsíkozott sonkát is adunk hozzá. Belekeverjük a majonézt és a tejfölt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Egy kerek tálat kibélelünk sonkával, beleöntjük a majonézes keverék felét, a megmaradt tojást kettévágjuk, elosztjuk a tetején, erre ráöntjük a megmaradt keveréket. A tetejére sonkaszeleteket rakunk, hűtőbe tesszük, 4-5 óra után a formából kifordítjuk.
A tetejére a főtt tojásoknak a tetejét levágjuk, kivesszük a sárgáját. Összedolgozzuk a tejföllel és a mustárral, majd megtöltjük a tojásokat.
A paradicsomból vékony karikákat szeletelünk, erre ráültetjük a töltött tojást. Vékony paradicsomszeleteket kettévágunk, ezekkel díszítjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!