Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sonkás brokkoli rokfortos mártásban

MME MME
45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A vízben megmosott brokkolirózsákat sóval, kevés citromlével ízesített vízben félpuhára főzzük. Miután megfőtt, leszűrjük.

Közben elkészítjük a sajtmártást. A vajat
felolvasztjuk, és a liszttel világosra pirítjuk. Habverővel folyamatosan kevergetve hozzáadjuk a tejet, a tejfölt és a reszelt sajt felét. Ízesítjük sóval, fehérborssal, szerecsendióval és jól kiforraljuk.

A lecsöpögtetett brokkolit kivajazott, zsemlemorzsázott jénaiba tesszük. Megszórjuk a metéltre vágott sonkával, rámorzsoljuk a rokfortot, és leöntjük a sajtmártással. A tetejét megszórjuk a maradék sajttal, és sütőben 20-30 percig sütjük.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss