hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Serpenyőben sült pulykamell gombás eperraguval és bazsalikomos burgonyával

60 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

1.

A megtisztított húst 8 szeletre vágjuk, majd kissé kiklopfoljuk. Sózzuk és borsozzuk, majd mindkét oldalukon 1-1 percig sütjük a felforrósított olívaolajon. A szeleteket kiemeljük, és félretesszük.

2.

A megtisztított, felkockázott burgonyát majdnem teljesen puhára főzzük. Leszűrjük, majd kissé megtörölgetjük. A felforrósított olajon pirosra sütjük. Rátépkedjük a bazsalikom lecsipkedett leveleit. A bort külön edényben harmadára beforraljuk.

3.

A megtisztított, felkockázott cukkinit és gombát a hússütés után visszamaradt zsiradékhoz adjuk, majd aranyszínűre pirítjuk. Hozzáadjuk a beforralt bort és a felkockázott, hideg vajat. Végül hozzáforgatjuk a megtisztított, félbevágott epret, és összemelegítjük.

Ha gombát vagy cukkinit pirítunk, a végén sózzuk meg, hogy minél kevesebb vizet eresszen.

Ezek is érdekelhetnek