Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pulykamell cukkinivel és bazsalikomos sült paradicsommal

MME MME
75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • 4 szelet pulykamell
  • 8 szelet füstölt szalonna
  • 1 db cukkini
  • olívaolaj
  • szárított fokhagyma
  • őrölt kömény
  • bors
  • A mártáshoz:
  • 100 g kék sajt
  • 100 ml csontlé
  • 100 ml tejszín
  • cayenne-bors
  • szárított fokhagyma
  • A körethez:
  • 8 db paradicsom
  • durvára tört tarkabors
  • 2 evőkanál mandulaszelet
  • olívaolaj
  • 1 teáskanál méz
  • friss bazsalikom

Elkészítés

A pulykamell szeleteket vágjuk hosszú csíkokra, kenjük meg olívaolajjal, fűszerezzük, az egyik oldalát szalonnával borítsuk be, a másikat vékonyra szeletelt cukkinivel, majd húzzuk nyársra, és sütésig pihentessük fóliába.

Az apró darabokra vágott kék sajtot a csontlevessel és a tejszínnel forraljuk össze. Habverővel keverjük simára, fűszerezzük, forraljuk híg mártássűrűségűre.

A nyársakat rostélyon időnként megforgatva süssük készre. A paradicsomokat mártsuk tarkaborsba, a rostélyon hirtelen süssük meg, hintsük meg apróra vágott bazsalikomlevéllel.

Serpenyőben mézes olívaolajon pirítsuk meg a mandulát. Tegyük tányérra a pirított mandulát, ültessük rá a fűszeres paradicsomokat, locsoljuk meg a sajtmártással, végül a nyársakat halmozzuk a közepére.

Ezek is érdekelhetnek

Friss