Elkészítése: A hagymát megtisztítjuk, nagy kockákra vágjuk, és legalább fél napig pihentetjük, hogy az ereje elmenjen. A kétféle húst sóval, őrölt borssal fűszerezzük, és a szódabikarbónával összegyúrva legalább egy óráig állni hagyjuk. Ezután hüvelykujjnyi nagyságú rudakat formázunk belőle. Egy nagyobb teflonserpenyőt olívaolajjal kikenünk, és a húsrudakat erős lángon körös-körül megsütjük benne. (Készíthetjük roston, faszénparázs fölött is, akkor sütés előtt a rostot szalonnabőrkével bedörzsöljük.) A tányérra szedett scsevabcsicsára olívaolajat csepegtetünk, és a hagymát rászórjuk. Puha, friss kenyérrel és sopszka salátával kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre