Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sárgadinnyés ráksaláta

MME MME
2/5
15 perc
egyszerű
megfizethető
3 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A rákokat megtisztítjuk/megpucoljuk, beletesszük egy sima serpenyőbe, majd mindenféle zsiradék nélkül (nem kell olaj!) pár percig hevítjük, amíg halvány rózsaszín lesz a húsa, ekkor rácsurgatjuk az evőkanál mézet, picit ezzel is pirítjuk, majd jöhet a só, bors, fokhagyma, kevés olívaolaj és lime leve. Röviden így is pirítjuk, majd hozzáadjuk az előzőleg kockára vágott sárgadinnyét és a lime héját(szintén kockára vágva). Azonnal tálaljuk.

Megjegyzés

Különleges ízkombináció, könnyű nyári étel... A rák akkor lesz rágós és gumiszerű, ha sokáig főzzük/pirítjuk, ezért figyeljük az időt. Ha már halvány rózsaszín, akkor jó. Nem saját recept, egy főzőműsorban láttam... - MME

Ezek is érdekelhetnek