Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sárgabarackos sajttorta

90 perc
rafinált
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 25 dkg liszt
  • 13 dkg margarin
  • 6 dkg cukor
  • 1 db tojás
  • pici só
  • A töltelékhez:
  • 25 dkg túró
  • 25 dkg mascarpone
  • 2 db tojás
  • 13 dkg puha margarin
  • 13 dkg cukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • Valamint:
  • 60 dkg kimagozott sárgabarack
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 kk őrölt fahéj
  • A forma kikenéshez:
  • kevés margarin

Elkészítés

  1. A tésztához a lisztet, a margarint, a cukrot és a tojást egy csipet sóval összekeverjük egy tálban, majd egy kikent, 26 cm-es kapcsos tortaformába nyomkodjuk (legyen egy kis pereme is). Hűtőbe tesszük, amíg a tölteléket elkészítjük. 
  2. A töltelékhez a túrót, a mascarponét, a tojásokat, a margarint, a cukrot, a citrom reszelt héját és a vaníliás pudingport egy tálba rakjuk, és robotgéppel pár perc alatt selymesre keverjük. 
  3. A tésztát kivesszük a hűtőből, egyenletesen rászórjuk a csíkokra szeletelt barackot, majd megszórjuk a vaníliás cukorral és fahéjjal,végül ráöntjük a túrós keveréket is.
  4. 175 fokra előmelegített sütőben legalább 1 órátsütjükHagyjuk teljesen kihűlni, majd kivesszük a formából és felszeleteljük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss