hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtos-tejfölös rongyos lángos (lapóka)

75 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet a sóval, az aludttejjel, a szódabikarbónával és a langyos vízzel közepes keménységű tésztává gyúrjuk. Jól kidolgozzuk, és legalább fél órára félretesszük pihenni.
  2. A tésztát liszttel hintett munkalapra tesszük, kinyújtjuk kb 1/2 cm vastagra. Lekenjük lágy zsírral. Ezután feltekerjük és 6 darabra vágjuk. Ezeket a csiga tekercseket talpukra állítjuk. Szépen ellapítgatjuk egyenként.
  3. A serpenyőben az étolajat felmelegítjük és egyenként kisütjük. Először fedő alatt, szépen felhólyagosodik, majd megfordítjuk és fedő nélkül sütjük készre. Papírtörlőre szedjük. Tálalhatjuk tetszés szerint tejföllel, sajttal, fokhagymás tejföllel is.  

7+7 LÁNGOS RECEPT: VARIÁCIÓK ALAPTÉSZTÁRA, FELTÉTRE ÉS TÖLTELÉKRE! >>>

15 MAGYAROS KAJA, AMI NÉLKÜL NEM TUDNÁNK ÉLNI! >>>

11 BOMBAJÓ KELT TÉSZTÁS RECEPT - AZ ARANYGALUSKÁTÓL A POGÁCSÁIG >>> 

Megjegyzés

Levesünk utánra készítettem el az Ízőrzők-Kustánszeg bejegyzéséből. „Csinos” kis lángosok sültek ki, amik nagyon finomak lettek. - ditti56

Ezek is érdekelhetnek