Elkészítés: A husleveskockából 2 dl levest főzünk. A csirkét 5 dkg vajban aranysárgára sütjük. Meghintjük liszttel, és pár percig pároljuk állandó keverés mellett. Majd felöntjük a borral és a húslevessel, ízesítjük sóval, őrölt borssal, kakukkfűvel. Ezután mérsékelt tűzön kb. 50 percig pároljuk.
A puha húsdarabokat kiszedjük egy tűzálló tálra. Egy kávéskanál lisztet összedolgozunk kevés puha vajjal, és beleteszünk 3 evőkanállal a hús párolásából visszamaradt mártásból. Simára keverjük, és elvegyítjük a
lábasban lévő mártással, majd nagy lángon, állandóan keverve sűrűre főzzük.
Levesszük a tűzről, apránként beledolgozzuk a tojások sárgájával össze-
kevert tejfölt. A kész mártással beborítjuk a csirkét, a tetejét megszórjuk a sajttal és kevés szerecsendióval. Forró sütőben ropogós pirosra sütjük, és rögtön tálaljuk.
Köretnek zöldséget, rizst, sült burgonyát adhatunk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre