Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Saját sört főz egy angol tini, de túl fiatal ahhoz, hogy megkóstolja

default user icon
MME
Egy birminghami fiú tízévesen annyira beleszeretett a sörök világába, hogy már fiatalon eldöntötte, ezzel szeretne foglalkozni.

A most tizenhét éves Jacob Murphy pár évvel ezelőtt meglátogatta az ír fekete sör, a Guinness főzdéjét és a hordókkal teli helyiségek, valamint a semmihez sem fogható illatok teljesen megbabonázták a fiatal brit fiút. Jacob elhatározta, hogy sörfőzéssel szeretne foglalkozni és felkereste az otthona közelében működő főzdéket és az egyiktől végül lehetőséget kapott arra, hogy részmunkaidőben náluk dolgozhasson.

Főnökeit lenyűgözte Murphy lelkesedése és tudása, és ezért mindenben segítették a fiút, aki így az ország legfiatalabb sörfőzője lett. A brit fiú azonban még mindig túl fiatal ahhoz, hogy ihasson, pedig már saját sörén dolgozik. Két kollégájával együtt főzi saját India pale ale-jét (azaz IPA-ját), és alig várja, hogy közelgő, 18. születésnapján belekortyolhasson a Neo Pro névre keresztelt főzet hűs habjaiba.

Jacob hatalmas bulira készül, ugyanis meghívtak száz embert a születésnapjára. A felnőtté válás több szempontból is fontos lesz Murphy életében, többek között azért is, mert a különféle versenyeken így már hivatalosan is megkóstolhatja kollégái és versenytársai italait. Murphy a Mirrornak elmondta, hogy különösen örömteli számára, ha meghallja, hogy valaki az ő egyik sörét kéri és az illetőnek még ízlik is az ital.

Borítókép: Northfoto/Emma Trimble/SWNS

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek