Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sörrel próbálnak spórolni az emberek

default user icon
MME
Habár már a hátunk mögött tudhatjuk a pandémiát, nem múlt el nyomtalanul mindaz, amit a koronavírus-járvány okozott az életünkben. Az emberek nehezen tértek vissza a korábbi kerékvágásba és a moziknak, az éttermeknek és a bároknak is kellett egy kis idő, mire újra beindult bennük az élet.

Egy friss kutatás eredményeit megvizsgálva arra a következtetésre jutottak a szakemberek, hogy az emberek szívesebben és gyakrabban isznak otthon, mint egy bárban vagy egy étteremben. A tanulmány szerzői arra a kérdésre keresték a választ, hogy miként változtak az alkoholfogyasztási szokások az elmúlt hónapokban, ám az italozásra nem csak a Covid volt hatással.

A megkérdezettek 23%-a válaszolta azt, hogy most többet iszik otthon, mint egy évvel ezelőtt, és mindössze 16%-uk mondta azt, hogy az egy évvel korábbihoz képest ma inkább a vendéglátóhelyeken fogyaszt alkoholt. Mindamellett, hogy kényelmesebb otthon italozni, és a pandémia alatt sokan megtanulták, hogyan keverjenek maguknak koktélt, az áremelkedés is hozzájárult ahhoz, hogy az emberek kevesebbet járnak étterembe vagy bárokba iszogatni.

A Kantar tanulmányát idéző Daily Meal cikk szerzője kitér arra is, hogy az élelmiszerár-emelkedés jelentősen érintette az alkoholos termékeket az Egyesült Államokban és jól látható, hogy a vásárlók elkezdték csökkenteni a kosarukba pakolt mennyiséget.

Aki korábban például megvette a harmincas csomagot, az ma inkább 24-eset vesz, a 12-es csomagot pedig hatos pakkra váltották, hogy így spóroljanak. De nemcsak a vásárolt alkohol mennyisége, hanem a fajtája is változott, és egyre többen választják az olcsóbb söröket a tömény italok helyett.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss