Sáfrányos burgonyakrémleves

5/5
30 perc
egyszerű
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A zöldségeket alaposan megmosom, meghámozom. A burgonyát és a zellerszárat hámozást követően apró kockákra vágom, a salottahagymákat és a fokhagymát apró kockákra vágom.

Diónyi olajon üvegesre pirítom a salottát, majd hozzáadom a fokhagymát – vigyázni kell, mert gyorsan pirul! Ezt követően jöhetnek a burgonya- és zellerkockák, valamint a sáfrány. Felöntöm alaplével, annyival, hogy jó egy ujjnyival ellepje a hozzávalókat. Fedő alatt nagyjából 20 perc alatt puhára főzöm a zöldségeket, ha nagyon sok nedvesség párolgott el, a végén alaplé hozzáadásával pótolom, valamint beleöntöm a tejszínt – egyet forralok rajta. A forró levesbe dobom a vajat, hozzáreszelem a szerecsendiót, beleőrlöm a borsot. Leveszem a tűzhelyről, belekanalazom a zamatos tökmagolajat, a citromlevet – botmixerrel pürésítem. Ha szükséges, a végén tovább fűszerezem.

Megjegyzés

Forrón kínálom. Néhány szál sáfránnyal, de pirított tökmaggal, krutonnal is nagyon ízletes. A selymesen lágy leves ízeit a fűszerek és a vaj-tömagolaj nagyszerű kombinációja tartja egyensúlyban.

További fotókat, tudnivalókat és érdekességeket Habliliom blogjában találsz!
- Habliliom

Ezek is érdekelhetnek

Friss