Elkészítés: A lisztet szitáljuk át a kakaóval és a sütőporral. A tojásfehérjét a cukor felével verjük kemény habbá, a cukor másik felét és a vaníliás cukrot a tojások sárgájával keverjük habosra. Óvatosan forgassuk össze a kettőt, majd adagoljuk hozzá a lisztes keveréket és a puha vajat. 26 cm-es tortaformában, 180 fokon 20-25 perc alatt süssük meg.
A tejszínt a sütés előtti napon melegítsük fel, olvasszuk meg benne a csokikat, majd 1 éjszakára tegyük hűtőbe. Másnap verjük kemény habbá.
A kisült tésztát vágjuk 2 lapba. Az alsót kenjük meg a lekvárral, majd tegyünk rá csokikrémet. Helyezzük a tetejére a másik lapot, és az egészet vonjuk be a krémmel. A tetejét felvert tejszínhabbal és gyümölcsökkel díszítsük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre