Egy tálba szitáljuk a lisztet, és hozzáadjuk a sütőport.
Egy másik tálban krémesre elkeverjük a tojásokat, a puha vajat, a kristálycukrot, a vaníliakivonatot és a reszelt citromhéjat. Adagonként adjuk keverjük el benne a sütőporos lisztet, majd a tejet, legvégül pedig a reszelt répát is hozzáadjuk.
12 vagy 24 mélyedéses muffinsütő tepsibe kanalazzuk a tésztát, majd 170 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Ezután még tovább cifráztam: a tetejére sikerült beszerezni apró marcipános répákat. Esetleg ha jobban tetszik, akkor habzsákból nyomott mascarponés-cukros-tejszínes habbal is díszíthető.
- pisztaciablog
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!