Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Reform almás szamósza

60 perc
bonyolult
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy tálba alaposan összegyúrjuk a tészta hozzávalóit - közepes keménységű, jól gyúrható tésztát kell kapnunk.
  2. Amíg a tészta pihen, az almákat megmossuk, megpucoljuk és felvágjuk apró darabokra. Ezután az almát megpároljuk a fahéjjal, cukorral és mazsolával (kb 6 percalatt).
  3. A tésztából lecsípünk kb. két diónyi gombócokat. A gombócokat lisztezett deszkán kinyújtjuk kör alakúra. A kör közepére tesszük a tölteléket, majd félbe hajtjuk és körbe nyomkodjuk a szélét, hogy jól zárjon.
  4. Klasszikusan a mutatóujj segítségével, kis csavart nyomunk a tészta szélébe, de akár villával is lenyomkodhatjuk. Előmelegített sütőben (kb. 180 fok) készre sütjük kb. 20-30 perc alatt. 

Megjegyzés

A szamósza egy indiai batyus csemege, amely készülhet sós vagy édes változatban is. Az eredeti változatnál ghí-ben , azaz tisztított vajban sütik ki. Az én változatom sütőben készül, így nem szívja meg magát zsiradékkal. Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj! :) - vitaik

Ezek is érdekelhetnek