Előkészítés: A hagymácskákat meghámozzuk, megmossuk és megtöröljük. A túl nagyokat félbevágjuk.
Elkészítés: A hagymácskákat 5 percig forró sós vízben főzzük, majd lecsepegtetjük, újból leöblítjük, és konyhai törlőn megszárogatjuk őket. Az olívaolajat nem túl széles, de mély edényben felforrósítjuk. A tojásokat felverjük. A hagymácskákat megforgatjuk a lisztben, majd a tojásban. Egyszerre 5-6 darabot beleteszünk a forró olajba, és amikor épphogy pirosra sültek, habszedő kanállal kiemeljük őket. A kész hagymácskákat melegen tartjuk, amíg a többi is kisül. Nagyon forrón, sóval és (frissen őrölt) borssal megszórva tálaljuk. Esetleg vékonyra szeletelt felvágottat kínálhatunk mellé.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre