Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rántott hagymácskák

MME MME
5/5
30 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A hagymácskákat meghámozzuk, megmossuk és megtöröljük. A túl nagyokat félbevágjuk.
Elkészítés: A hagymácskákat 5 percig forró sós vízben főzzük, majd lecsepegtetjük, újból leöblítjük, és konyhai törlőn megszárogatjuk őket. Az olívaolajat nem túl széles, de mély edényben felforrósítjuk. A tojásokat felverjük. A hagymácskákat megforgatjuk a lisztben, majd a tojásban. Egyszerre 5-6 darabot beleteszünk a forró olajba, és amikor épphogy pirosra sültek, habszedő kanállal kiemeljük őket. A kész hagymácskákat melegen tartjuk, amíg a többi is kisül. Nagyon forrón, sóval és (frissen őrölt) borssal megszórva tálaljuk. Esetleg vékonyra szeletelt felvágottat kínálhatunk mellé.

Megjegyzés

Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 25 perc múlva
- MME

Ezek is érdekelhetnek