Elkészítés: A zöldbabot (ha nincs friss, tökéletes a fagyasztott vagy az üveges is) sós vízben megfőzzük. Ezalatt az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát olajon üvegesre pároljuk, és a darálthúst, az ízlés szerinti fűszereket és a pirosaranyat, pirospaprikát hozzáadva pörköltet készítünk (érdemes az átlagosnál kicsit erősebben fűszerezni, mert a zöldbab sokat magába szed). A három tojásból, kevés vízből, lisztből a szokásos módon galuskát készítünk (én a tojást is fűszerezem sóval, borssal, fokhagymaporral, mert szerintem feldobja az ízét). A bab felét tűzálló tálba tesszük, erre jön a galuska fele, majd a pörkölt fele, aztán a bab másik fele, majd a galuska, végül a pörkölt. Erre ráöntjük a fűszerekkel kikevert tejfölt, majd az egészet befedjük szeletelt baconnel, karikára vágott paradicsommal, végül reszelt sajttal. Kb. 20 perc alatt készre sütjük. Isteni! :)
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre