Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rakott csirke krémsajtos kukoricával

60 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A húsokat 3 darabba vágjuk, minden oldalukat sózzuk, borsozzuk. Egy kivajazott jénaiba fektetjük őket egymás mellé. Rákarikázzuk előbb a pórét, aztán a paradicsomot, rádobáljuk a bazsalikomleveleket (esetleg durvára lehet vágni), megsózzuk, borsozzuk az egészet. A tetejére reszeljük a sajtokat, erre tesszük az apróra kockázott vajat. 200 fokos sütőben 25-30 percig sütjük.

Közben elkészítjük a köretet: a kukorica csövéről levágjuk a szemeket, a paprikákat 1 centisre kockázzuk. A kukoricát sós vízben félkészre főzzük, leszűrjük. A vajat egy lábasban felolvasztjuk, rádobjuk a paprikát, majd a kukoricát. Készre pároljuk. Megsózzuk, borsozzuk, belekeverjük a sajtot. Mikor felolvadt, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet.

Ezek is érdekelhetnek

Friss

X

Nem ez a legjobb Rakott csirke krémsajtos kukoricával recept?