Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött csirkecomb hercegnőburgonyával

60 perc
bonyolult
költséges
4 adag
Hozzávalók
  • 4 db csirkecomb
  • bors
  • A töltelékhez:
  • 1 bögre hántolt köles
  • 2 bögre víz
  • 10 dkg vörös áfonya
  • Köret:
  • 1 kg burgonya
  • 2 tk só
  • 5 dkg vaj
  • 1 csokor medvehagyma
  • szerecsendió
  • 2 db tojás

Elkészítés

  1. A kölest kiválogatjuk, megmossuk, majd dupla mennyiségű sós vízben puhára főzzük. Hagyjuk kihűlni, hozzáadjuk a vörösáfonyát, ízlés szerint sózzuk.
  2.  A csirkecombok bőre alá benyomkodjuk a tölteléket, majd a betöltött húsokat tepsibe helyezzük, lefedjük és kb 1 óra alatt készre sütjük, majd az utolsó 10 perc alatt fedő nélkül grillezünk rajta egy kicsit, h ropogós legyen.
  3. A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, burgonyanyomóval áttörjük. Az egész tojásokat a puha vajjal és a megmosott medvehagymával összeturmixoljuk, és az áttört krumplihoz adjuk, majd alaposan összekeverjük. A burgonyapüré szerű masszát habzsákba töltjük, sütőpapírral bélelt tepsibe kis gúlaszerű halmokat nyomunk belőle. 200 fokosra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük 10-15 perc alatt. Frissen, melegen tálaljuk a csirkecombok mellé.

MÉG TÖBB ISTENI CSIRKECOMB RECEPT >>>  

Megjegyzés

Kölessel töltöttem a combokat, így a tejre érzékenyek is ehetik! - scarlett69

Ezek is érdekelhetnek

Friss