Előkészítés: A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, és sajtreszelőn lereszeljük úgy, hogy szép hosszú szálakat kapjunk. A hagymát meghámozzuk, félbevágjuk, majd vékonyan felszeleteljük. A szalonnát apró kockákra vágjuk.
Elkészítés: A burgonyát és a hagymát összekeverjük, és sóval, borssal ízesítjük. A tojást felverjük, és ráöntjük. Kivajazunk egy tűzálló tálat, és belesimítjuk a masszát. A sütőt 220 fokra (gázsütő 4. fokozat) előmelegítjük. A vajat felforrósítjuk, és megpirítjuk benne a szalonnát. A burgonyás masszára öntjük. A sütőben kb. 45 percig sütjük, almakompóttal vagy más gyümölcskompóttal kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre