hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Puncsos sütemény

75 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 6 db tojás
  • 20 dkg cukor
  • 3 csomag puncs ízű pudingpor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • A krémhez:
  • 3 db tojássárgája
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 4 dl tej
  • rumaroma ízlés szerint
  • 20 dkg margarin
  • A habhoz:
  • 3 tojásfehérje
  • 24 dkg cukor
  • pár csepp rumaroma
  • pici só

Elkészítés

Elkészítés: A tojásfehérjéket gőz felett felverjük a cukorral keményre.
Majd hozzáadjuk a tojássárgákat, tovább verjük. Egyenként hozzáadjuk a pudingporokat és a sütőport.

Egy nagy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, a masszát beleöntjük, elsimítjuk, majd 180 fokon megsütjük. (Én a masszát elfeleztem, két részletben sütöttem meg, hogy egyforma vastag legyen a 2 lap.)

A krém hozzávalóit - a margarin kivételével - összekeverjük, felfőzzük, majd kihűtjük. A kihabosított margarinnal összekeverjük.

A habhoz a tojásfehérjéket a cukorral, pici sóval és a rumaromával vízgőz felett habosra, keményre verjük.

A tésztát betöltjük a krémmel, a tojáshabot elegyengetjük a tetején, egy villával megcirókáljuk, színes cukorral megszórjuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss