Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pulykacomb fehérborral és vele sült körettel - V2 módra

MME MME
1 5/5
90 perc
egyszerű
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A megmosott pulykacombo(ka)t kevés fokhagymával és füstölt szalonnával megtűzdelem, ízlés szerint sóval (vagy ételízesítővel), kevés őrölt borssal, de bőven majorannával bedörzsölöm, és kiolajozott tepsibe teszem, kb. 20 percre. Ezalatt a vöröshagymát és az édeskáposztát kockákra vágom, és egy tálba téve a hagymát lapokra szedem. Közvetlenül a tepsibe rakás előtt (hogy addig ne eresszen levet) sóval, borssal, köménymaggal vagy őrölt köménnyel összekeverem, és a pulyka mellé teszem. Pár csepp borecetet - vagy ínyenceknek tárkonyos almaecetet - keverek a borhoz, majd alájuk öntöm. Figyelem, nem rájuk, mert akkor kimossa a fűszereket, a bor itt párolásra való! Az egészet alufóliával befedem, sütőbe teszem, és kb. 3/4 óra párolás után a fóliát levéve készre sütöm, majd még forrón tálalom.

Megjegyzés

Előkészítés kb. 20 perc, aztán a sütés alatt bármit lehet csinálni, csak egyszer kell hozzányúlni, mikor a fóliát leveszem, tehát időtakarékos. - MME

Ezek is érdekelhetnek