A csirkés pirított rizs elkészítéséhez a tojásokat felverjük, és egy kevés olajon rántottának megsütjük, majd félretesszük. A rizst másfélszeres mennyiségű sós vízben megfőzzük, majd félretesszük azt is.
A megtisztított, kockára vagy csíkokra vágott csirkemellet egy wokban vagy egy nagyobb serpenyőben egy kevés olajon megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk és addig sütjük, amíg a hús átpuhul.
A húst kiszedjük és a serpenyőben megpirítjuk az újhagyma fehér részét és a zúzott fokhagymát. Beletesszük a kockára vágott paprikát és együtt pároljuk, majd hozzáöntjük a főtt rizst és tovább pirítjuk.
Amikor a rizs már kapott egy kis zsemlebarna színt, akkor hozzáöntjük a szójaszószt, majd összekeverjük a rántottával és a csirkemellel és néhány percig együtt sütjük. Az ételt kiegészíthetjük bármilyen zöldségkeverékkel.