Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bácskai rizses hús borsóval

60 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1.  Egy nagy lábasban felhevítjük az olajat, és üvegesre pároljuk rajta a meghámozott, apróra kockázott vöröshagymát. Beleforgatjuk a megtisztított, átnyomott fokhagymát, majd lehúzzuk a tűzről, meghintjük a pirospaprikával, és visszarakjuk a tűzre.
  2. A lábasba dobjuk a megtisztított, felkockázott sertéscombot, és nagy lángon fehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsompürét, megsózzuk, megborsozzuk , azután felöntjük egy kevés vízzel, és közepes lángon, lefedve addig főzzük, amíg a hús elkezd megpuhulni. 
  3. Az átöblített rizst a húshoz adjuk, felöntjük a rizs kétszeresének megfelelő mennyiségű vízzel, és kevergetve főzzük tovább addig, amíg a rizs megpuhul. Közben beleforgatjuk a zöldborsót. Forrón tálaljuk. 

GYORS, KIADÓS, EGYSZERŰ - 11 ISTENI RIZOTTÓ RECEPT >>> 

9 LAKTATÓ RIZSES HÚS, AMI A CSALÁD KEDVENCE LESZ >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss