Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pingvin szelet

MME MME
5 5/5
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 6 db tojás
  • 15 dkg cukor
  • 3 evőkanál víz
  • 16 dkg liszt
  • 3 dkg kakaó
  • 1 csomag sütőpor
  • A rátéthez:
  • 3 dl tej
  • 5 dl tejszín
  • 1 dkg zselatin, illetve tortazselé
  • A mázhoz:
  • 10 dkg margarin
  • 1,5 dl tej
  • 35 dkg étcsokoládé

Elkészítés

Elkészítés: 1. A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét és a fél adag cukrot kemény habbá verjük, a sárgákat, vizet és a cukor másik felét krémesre keverjük. A tojásfehérje habhoz hozzáadjuk a sárgája masszát, a liszttel elkevert sütőport, a kakaót és vigyázva összekeverjük. Beleöntjük egy margarinnal kikent, kilisztezett tepsibe, és előmelegített sütőben 190 foknál 15-20 percig (hőlégkeveréses sütőben 180 foknál 15 percig) sütjük. A megsült piskótát kihűtjük és kettévágjuk.

2. A zselatint 1/2 dl tejben az előirás szerint elkészitjük. A mázhoz a tejet, margarint és csokoládét lassan felmelegítjük, ameddig sűrűsödni kezd, majd levesszük a tűzről. A még langyos zselatint a maradék tejhez öntjük. A tejszínt habbá verjük, hozzáadjuk a zselatinos tejet, és még néhány percig keverjük.

3. A piskóta alsó részét a tepsibe rakjuk, rákenjük a krém felét, elsimítjuk, és ráöntjük a csokoládémáz egyharmadát, rákenjük a krém másik felét majd betakarjuk a piskóta felső részével. A tetejére öntjük a csokoládémáz maradékát. Legalább három órára a hűtőszekrénybe rakjuk. A jól megdermedt süteményt szeletekre szeljük.

Ha lédúsabb sütemény szeretnénk, úgy a piskótát meglocsolhatjuk 1 dl tejjel. Alacsonyabb süteményhez használhatunk nagyobb tepsit (35 x 42 cm).

Elkészítési idő: 40 perc + hűtés

Ezek is érdekelhetnek

Friss