Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pikáns szűzpecsenye gesztenyével

MME MME
mester
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A gesztenyét megmossuk, tetejüket X alakban éles késsel bevágjuk, és a sütőben kb. 30 percig pirítjuk, amíg a héja felpattogzik. A húst megmossuk, szárazra töröljük.

Elkészítés: Vizet forralunk a tésztafőzéshez. A tésztát a csomagon olvasható utasítás szerint sós vízben kifőzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük. A hagymát megtisztítjuk, karikákra vágjuk. A gesztenyét kivesszük a sütőből, meghámozzuk. Felforrósítjuk az olajat, és a húsokat körös-körül megpirítjuk benne. Borssal fűszerezzük. Hozzáadjuk a hagymát, a gesztenyét, a kakukkfüvet, és kb. 5 percig együtt pirítjuk. A húst kivesszük, és melegen tartjuk. A gesztenyére öntjük a levest, kb. 2 percig főzzük, megsózzuk. A tésztát tányérra szedjük, mellérakjuk a hagymás gesztenyét. A húst felszeleteljük, a tányérra rakjuk, és tálaljuk.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 582 kcal

Ezek is érdekelhetnek

Friss