Elkészítés: Az égetett tésztához 1,25 dl vizet felforralunk a 4 dkg vajjal. A tűzről lehúzva hozzáadjuk a lisztet, és egy fakanállal gyors mozdulatokkal csomómentesre keverjük. A tűzre visszatéve alacsony lángon további 1 percig kevergetjük, hogy a tészta kissé kiszáradjon. Ha szükséges 1-1 korty vízzel lazíthatjuk a tésztát. A tűzről levéve hozzákeverünk 2 tojást, és hagyjuk a tésztát kihűlni.
A cukrászkrémhez a tojások sárgáját fehéredésig keverjük a cukorral. Apránként keverjük hozzá a lisztet, majd a tejet szintén kisebb adagokban, folyamatosan csurgatjuk a keverékhez, hogy homogén legyen. Az így kapott keveréket egy tejforralóban, alacsony lángon kb. 5-6 percig főzzük. Egy tiszta tálba átöntve hagyjuk teljesen kihűlni, majd hűtőbe tesszük.
A szobahőmérsékletű puha vajat kikeverjük a mogyorókrémmel, majd az alaposan kihűtött cukrászkrémmel összedolgozzuk. Hűtőben keményre hűtjük a krémet.
A sütőt 250 fokra melegítjük. A sütőtálcát kivajazzuk. Az égetett tésztát habzsákba töltjük, és kör alakban (kb. 25 cm átmérő) kinyomjuk a sütőtálcára, de kedvünk szerint készíthetünk kis köröket is, egyszemélyes süteménynek. A sütőbe toljuk, és aranybarnára sütjük. A sütőt kikapcsoljuk, és a tésztát további 3-4 percig bent hagyjuk, résnyire nyitott ajtók mellett. A sütőből kivéve szobahőmérsékletűre hűtjük.
A keményre hűlt mogyorós krémet habzsákba töltjük. Csillagcsövet használunk. A tésztát, ha már teljesen kihűlt óvatosan keresztben félbevágjuk, és a krémmel esztétikusan megtöltjük. Kevés pirított mandulaszelettel megszórjuk, majd visszahelyezzük a tészta tetejét.
Tálaláskor megszórjuk a maradék mandulaszelettel és kevés porcukorral.