Előkészítés: A húst 3 cm-es kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk és félbevágjuk. A leveszöldséget megtisztítjuk és megmossuk.
Elkészítés: A zöldségeket, a hagymát, a babérlevelet, a borsszemeket és a húst lassú tűzön kb. 1 óráig főzzük. Közben a paradicsomokat megtisztítjuk, leforrázzuk, lehúzzuk a héjukat, felnegyedeljük, eltávolítjuk a magokat, és a paradicsomhúst egyenlő részekre vágjuk. A vajbabot megtisztítjuk, forró sós vízben puhára főzzük, majd hideg vízzel leöblítjük, és lecsepegtetjük. A húst kivesszük a fazékból. A lisztet a vajon arany barnára sütjük, beleöntjük a bort, és felöntjük a húslevessel. 10 percig lassú tűzön kevergetve főzzük, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a húst, a vajbabot, a zöldségeket, a babérlevelet, a borsszemeket és a paradicsomot, majd jól átmelegítjük. Rizzsel tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre