Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Paradicsomleves

45 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy fazékban felhevítjük az olajat, beletesszük a megtisztított,  nagyobb szeletekre vágott hagymát, és üvegesre pirítjuk.
  2. Megszórjuk a liszttel, és kis lángon zsemleszínűre pirítjuk.
  3. Lehúzzuk a tűzről, ráöntjük a 1,5 liter vízzel elkevert paradicsompürét.
  4. Csomómentesre keverjük, visszatesszük a tűzre, megszórjuk borssal és sóval, majd 10 perc alatt megfőzzük. Ekkor hozzáadjuk a cukrot.
  5. Megkóstoljuk, mert a főzés során megváltozik a paradicsomleves íze. Szükség szerint utólag megsózzuk vagy megcukrozzuk. A hagymát kivesszük.
  6. Míg a leves fő, egy kisebb, 2 literes lábasban vizet forralunk, sót teszünk bele, majd 10-12 perc alatt a csomagon található utasítás szerint kifőzünk egy jó adag eperlevél tésztát. Leszűrjük, lecsepegtetjük. A levest a tésztával és a reszelt sajttal tálaljuk.

PARADICSOMLEVES FOKHAGYMÁS PIRÍTÓSSAL 

TÉSZTÁS PARADICSOMLEVES 

Ezek is érdekelhetnek

Friss