Elkészítés: A vöröshagymát megtisztítjuk, majd finomra aprítjuk, így járunk el a fokhagymával is. A paradicsomokat megmossuk, aljukat x alakban bemetszük, egy tálba helyezzük őket. Forró vízzel leöntjük, majd utána könnyedén lehúzzuk a héjukat és felkockázzuk.
Egy edényben 2-3 evőkanál olívaolajat hevítünk, beletesszük a hagymát és a fokhagymát, üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a paradicsomot, a csipet cukrot, sózzuk, fűszerezzük, és közepes lángon addig melegítjük, míg szétfőnek a paradicsomdarabok. Ekkor felöntjük a vízzel, újraforraljuk, botmixerrel pürésítjük.
Reszelt sajtra és pirítósdarabokra merve forrón tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre