Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Paprikás csirkemell paradicsomos rizzsel

MME MME
1
45 perc
bonyolult
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés:
A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk, a paradicsom eltávolítjuk, kikaparjuk a magjait, és a húsát felkockázzuk. A hagymát, a paprikát csíkokra vágjuk. A húst megmossuk, leszárítjuk, és ceruza vastagságúra csíkozzuk.

Elkészítés:
1. A rizst enyhén sós vízben - a csomagon olvasható utasítás szerint - megpároljuk.
2. Felforrósítjuk az olajat, megpirítjuk benne a húscsíkokat, majd rátesszük a hagymát, a paprikákat. Sózzuk, borsozzuk és összepirítjuk. Amikor roppanós a paprika, rátesszük a lestyánt és a tejszínt, összeforraljuk.
3. A körethez a paradicsomot megfuttatjuk az olívaolajon, sózzuk és összeforgatjuk a bazsalikommal, majd az egészet összekeverjük a rizzsel. Tányérra tesszük a paradicsomos rizst, jó nagy gyűrűre megformázzuk, és a közepébe öntjük a ragut. A köretet bazsalikom helyett 1 tk. pestóval is ízesíthetjük. Ezt nagyobb élelmiszerüzletekben készen megvásárolhatjuk, és a hűtőben tárolhatjuk. Más olaszos paradicsomos ételekhez is bátran keverhetünk belőle keveset.

Munka: kb. 40 perc
Fogyasztható: kb. 40 perc múlva
1 adag: 780 kcal

Megjegyzés


Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

Fotó: Komáromi Zoltán - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss