Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Padlizsános lecsó kecskesajttal

30 perc
egyszerű
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A padlizsánt megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk, majd kevés olajon megsütjük. Mivel a padlizsán bármennyi olajat képes magába szívni, ezért tényleg csak kevés olajat használjunk, hogy ne legyen tocsogós a végén.

Miután szépen megpirult, hozzátesszük a felcsíkozott császárszalonnát, a felszeletelt hagymát és a felcsíkozott paprikát. Ezekkel még pároljuk egy ideig, s hozzátesszük a felkockázott paradicsomot is. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. A zöldségeket lehet egészen puhára főzni, és lehet kissé roppanósra hagyni, ki hogyan szereti.

Tálaláskor én kecskesajttal szórtam meg, de ki-ki ízlésének megfelelően választhat egyéb sajtot. Ha ezt elhagyjuk, akkor is nagyon finom!

Ezek is érdekelhetnek