Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Padlizsánkémmmel töltött gombafejek rozmaringos sültburgonyával

MME MME
4 5/5
60 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A krumplit megtisztítjuk és nagyobb karikákra vágjuk. Kevés olívaolajon közepes tepsiben a sütőbe tesszük sülni. Kevés rozmaringot szórunk a tetejére. A 3 padlizsánt beirdaljuk, és szintén a sütőbe rakjuk. Amíg ezek sülnek, apróra vágjuk a hagymát, a gombát megtisztítjuk, a kalapokat félrerakjuk. A tönköket apróra vágva a hagyma mellé keverjük, és sózzuk. Állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk. Ezután apróra vágott petrezselymet, 1-2 lestyánlevelet, kevés tárkonyt és egy pici majorannát adunk hozzá. Egy közepes gerezd fokhagymát zúzva belerakunk. Kb. 30 perc múlva a megsült padizsánok belsejét kikanalazzuk, és összekeverjük a töltelékkel. Majd óvatosan megtöltjük vele a gombafejeket. A félig sült krumplira töltött gombafejeket és paradicsomot helyezünk, kb. még 20 percig sütjük.

Megjegyzés

A fűszerekkel csak óvatosan bánjatok, mert könnyen elrontható. Ajánlom a 180 fokos légkeveréses sütőben való elkészítést! Isteni nyárvégi, könnyű, alacsony zsírtartalmú étel. - MME

Ezek is érdekelhetnek