A megtisztított spárgát főzzük forrásban lévő, enyhén sós, a citromlével ízesített vízben 1 percig, majd szűrjük le, és tegyük a zöldséget jeges vízbe.
Forraljunk fel 300 ml vizet egy kevés sóval. Szórjuk bele a rizst, és kis lángon, lefedve főzzük 18 percig. Azután forgassuk bele a száraz serpenyőben megpirított kesudiót.
A megmosott, szárazra törölt jércemelleket sózzuk meg, forgassuk meg a lisztben, és süssük őket aranyszínűre a felforrósított olívaolaj felén.
A meghámozott, finomra vágott lila hagymát süssük üvegesre a megmaradt, felhevített olívaolajon. Adjuk hozzá a megtisztított, négyfelé vágott eper felét, 1 csipet sót, egy kevés fehér borsot, a finomra vágott citromfüvet és mentaleveleket, valamint a feldarabolt spárgát, és kissé pirítsuk le az egészet. Végül locsoljuk meg a keveréket a balzsamecettel és a mézzel, majd forgassuk bele a maradék epret. Ezzel és a kesudiós rizzsel tálaljuk a felszeletelt jércemelleket. Néhány főtt spárgafejjel, továbbá citromfűlevéllel, 1-1 db félbevágott eperrel és egy kevés bazsalikommal díszíthetjük.