Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ostoros kalács egyszerűen

90 perc
mester
olcsó
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. Az ostoros kalács tésztájához az élesztőt a tejben kevés cukorral felfuttatjuk. A lisztet egy nagy tálba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, az olajat és a tojássárgákat, csipetnyi só, majd mehet bele a felfuttatott élesztő. 50 percig kelesztjük.
  2. Közben elkészítjük a tölteléket: a lágy margarint simára keverjük a cukorral és a kakaóval. 
  3. A megkelt tésztát 6 részre osztjuk. Téglalap alakúra nyújtjuk, megkenjük a kakaós krémmel, és feltekerjük. 3-3 rudat copffá fonunk, így 2 kalácsunk lesz.
  4. A fonott kalácsokat még15 percig kelesztjük, majd megkenjük ey tojássárgájával. (A végeit jól össze lehet illeszteni a sárgájával.) Körülbelül 30 percig sütjük a gázsütő 5-ös fokozatán.

Megjegyzés

Kakaó helyett tölthető szilvalekvárral, mákkal, dióval is. Mivel 2 kalácsunk lesz, így variálhatóak a töltelékek.
- bibike82

Ezek is érdekelhetnek