Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Diós és mákos bejgli (krumplis tésztából)

45 perc
rafinált
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • 60 dkg liszt
  • 30 dkg főtt áttört burgonya
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 1 dl tejföl
  • 1 dl langyos tej
  • 1dkg élesztő
  • csipet só
  • A mákos töltelékhez:
  • 15 dkg darált mák
  • 15 dkg cukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • A diós töltelékhez:
  • 15 dkg darált dió
  • 15 dkg cukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 csomag gesztenye
  • 1 vaníliás cukor
  • ízlés szerint cukor
  • kevés rum
  • kevés tej

Elkészítés

  1. A bejgli tésztájához a langyos tejben kevés porcukorral elkeverve felfuttatjuk az élesztőt. Összegyúrjuk a hozzávalókat: liszt, burgonya, margarin, só, tejföl, porcukor és a tejben felfuttatott élesztő. Három egyenlő részre osztjuk.
  2. A töltelékek hozzávalóit külön-külön jól elkeverjük. Szárazon a tésztára kenjük és szorosan feltekerjük.
  3. A bejgliket lekenjük tojássárgájával és fél órára hideg helyre tesszük pihenni. Sütés előtt újra megkenjük tojássárgájával és előmelegített sütőben 175 fokon kb. 35-40 percig szép pirosra sütjük.


Megjegyzés

A krumplis tészta miatt nagyon sokáig puha marad, nem szárad ki a bejglink. - R. né

Ezek is érdekelhetnek