Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Orosz krémtorta - Mirza módra

120 perc
rafinált
olcsó
Hozzávalók
  • Hozzávalók a piskótához:
  • 6 tojás
  • 6 evőkanál porcukor
  • 6 evőkanál rétesliszt
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • Hozzávalók a krémhez:
  • 1 vaníliás pudingpor
  • 4 dl tej
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál rumaroma vagy 0,5 dl rum
  • 10 dkg mazsola
  • 4 dl tejszín
  • habfixáló
  • 1 evőkanál zselatin
  • A díszítéshez:
  • tejszínhab
  • csokoládédrazsé

Elkészítés

Elkészítés:
1. ) Nekilátunk a piskótának: A tojásokat szétválasztjuk, a tojásfehérjét egy csipet sóval konyhai robotgéppel keményre verjük. Kanalanként hozzáadjuk a cukrot, majd a tojássárgákat, végül a szódabikarbónával elkevert lisztet. Előmelegítjük a sütőt 190 fokra, és kibélelünk egy tortaformát sütőpapírral. Beleöntjük a tésztát, és kb. 50 perc alatt készre sütjük a piskótát. Sütés közben nem nyitogatjuk a sütőt, mert összeesik a tészta! Ha megsült, résnyire nyitva hagyjuk a sütő ajtaját, majd szélesre tárjuk, és csak akkor vesszük ki a tésztát, ha a sütő már kihűlt.
2.) Elkészítjük a krémet: A vaníliás pudingport a tejjel és a cukorral sűrűre főzzük. Lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a rumot és a mazsolát. Félretesszük, hogy kicsit lehűljön. A zselatint 1 dl vízzel összekeverjük és felmelegítjük (nem forraljuk!), majd félretesszük, hogy lehűljön. A tejszínt a porcukorral habosra verjük, majd hozzákeverjük a habfixálót is. Ha a zselatin kellőképpen lehűlt, belekeverjük a felvert tejszínhabba, majd hozzáadjuk a vaníliás krémet is.
3.) A piskótalapot 2 vagy 3 részbe vágjuk. (Nekem most csak kettőbe sikerült.) Az elsőt egy lapos tálra fektetjük, és megkenjük a krém 1/3 részével. Rátesszük a második tésztalapot, és azt is megkenjük a krém 1/3 részével, majd ráborítjuk a torta tetejét, és az egész tortát bevonjuk a maradék krémmel.
4.) A tortát egy éjszakára (de legalább 1 órára) hűtőbe tesszük, majd felvert tejszínhabbal díszítve tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss