Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Omlett-tekercs sonkás sárgaborsópürével

MME MME
1 4/5
120 perc
mester
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 30 dkg sárgaborsó
  • 2 szál póréhagyma
  • 20 dkg gépsonka
  • 4 evőkanál olaj
  • 8 tojás
  • 2 dl tejszín
  • A tálaláshoz:
  • ízlés szerinti zöldségek

Elkészítés

Előkészítés: A sárgaborsót pár órára beáztatjuk. Amikor megduzzadt, leöblítjük, és sós vízben kíméletesen főzzük, nehogy a leve kifusson. Amikor jó puha (kb. 50 perc), leszűrjük, és botmixerrel pürésítjük. A pórét megtisztítjuk, fél karikákra vágjuk. A sonkát apró kockákra vágjuk.

Elkészítés: 1 evőkanál olajon megfuttatjuk a pórét, majd rátesszük a sonkát. Összepirítjuk, belekeverjük a sárgaborsópürébe, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Felütjük a tojásokat, összekeverjük a tejszínnel és kevés sóval. 1,5 evőkanál olajat felforrósítunk egy nagyobb teflonserpenyőben, és beleöntjük a tojás felét. Amikor a széle keményedik, befelé húzzuk. Amikor már nem folyik a tojás, megfordítjuk, és 1 perc múlva kicsúsztatjuk. A maradék olajon a tojás másik felét ugyanígy készítjük el. A tojáslepényeket megkenjük vastagon a borsópürével, feltekerjük, felszeleteljük, és tetszőleges zöldségekkel tálaljuk.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 adag: 818 kcal

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek