Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gombás sonkapárnák

MME MME
60 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 1 zsemle
  • 1/2 dl tej
  • 20 dkg gomba
  • 10 dkg póréhagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál vágott petrezselyem
  • 1 tojás
  • 24 vékony szelet füstölt sonka (kb. 15 cm hosszú)
  • A körethez:
  • 50 dkg burgonya
  • 30 dkg cukkini
  • 4 újhagyma
  • 4 evőkanál olaj
  • 1 mokkáskanál oregánó

Elkészítés

Előkészítés: A burgonyát alaposan megmossuk, és héjában puhára főzzük. Levágjuk a zsemle héját, a belsejét a tejben kicsit megáztatjuk, majd kinyomjuk. A gombát, a pórét megtisztítjuk, megmossuk, és nagyon apróra összevágjuk.

Elkészítés: Felforrósítjuk az olajat, és a hagymát megfuttatjuk benne. Rátesszük a gombát, pár percig pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a petrezselyemmel, és alaposan összeforgatjuk. A tűzről levéve - kanál hátával - enyhén kinyomkodjuk. A levet visszatesszük, hozzáadjuk a zsemlét is, és folyton keverve sűrűre összefőzzük. Amikor szép sima levesszük, belekeverjük a gombát, a tojást, és ha kell, fűszerezzük még. Leteszünk egy szelet sonkát, és arra keresztbe a másikat. A közepére teszünk a gombás töltelékből, majd a kilógó szeleteket az órajárással egyezően ráhajtogatjuk. Amikor kész, serpenyőben mindkét oldalát megsütjük. Kivesszük. A körethez a burgonyát leszűrjük, meghámozzuk, és karikákra vágjuk. A cukkinit, az újhagymát megtisztítjuk, a burgonyához hasonlóan felkarikázzuk. Serpenyőbe öntjük az olajat, és megpirítjuk benne a burgonyát, a cukkinit, a hagymát. Sózzuk, megszórjuk az oregánóval. Mielőtt kész lenne, rátesszük a sonkapárnákat, hogy összemelegedjenek, majd tálaljuk.

Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 640 kcal

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss