Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Őszibarackos borjúkaraj sajttal sütve

MME MME
1
60 perc
mester
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 60 dkg csontozott borjú karaj (4 szelet)
  • 1 nagy konzerv őszibarackbefőtt
  • 2 gombóc mozzarella
  • 4 evőkanál olaj
  • 2 dkg vaj
  • 1 citrom
  • 1 evőkanál vágott petrezselyem
  • A körethez:
  • 25 dkg burgonya
  • 25 dkg brokkoli
  • 2 evőkanál olaj
  • 4 tojás
  • 1 dl tejszín
  • 1 csipet őrölt szerecsendió

Elkészítés

Előkészítés: A hússzeletek széleit bevagdossuk, besózzuk. A barackot leszűrjük, nagyobb cikkekre vágjuk. A sajtról a folyadékot leöntjük, a gombócokat szeletekre vágjuk. A burgonyát megmossuk, héjában puhára főzzük. A brokkolit rózsáira szedjük, megmossuk, és szintén megfőzzük.

Elkészítés: Felforrósítjuk az olajat, a húsok mindkét felét rövid ideig elősütjük , kivesszük. A visszamaradt olajban átforgatjuk a barackokat. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A húsokat tepsibe tesszük, ráhelyezzük a barackokat, és a tetejére fektetjük a sajtot. A sütőben addig sütjük, amíg rápirul a sajt (5-6 perc). A serpenyőben maradt zsiradékon, amiben átforgattuk a barackot is, beletesszük a vajat, amikor felolvadt, belereszeljük a citrom héját, rányomjuk levét és beletesszük a petrezselymet is. Összeforraljuk, majd az elkészült húsra locsoljuk. A körethez a burgonyát és a brokkolit leszűrjük. A burgonyát meghámozzuk, vékony karikákra szeleteljük. Serpenyőben (amit a sütőbe is betehetünk) felmelegítjük az olajat, a burgonyaszeletek mindkét oldalát megpirítjuk. Sózzuk, rátesszük a főtt brokkolit. A tojásokat jól felverjük tejszínnel, sóval, borssal és a szerecsendióval ízesítjük, és ráöntjük a brokkolis burgonyára. Amikor megpirult az alja, betesszük a még forró sütőbe, amíg meg szilárdul. A sütőből kivéve, kicsúsztatjuk a serpenyőből, felszeleteljük, és a hús mellé tálaljuk.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 755 kcal

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek