Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Omlett sonkás sárgaborsópürével

MME MME
4 4.7/5
15 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 30 dkg sárgaborsó
  • 2 szál póréhagyma
  • 20 dkg gépsonka
  • 2 evőkanál olaj
  • 8 tojás
  • 2 dl tejszín
  • A tálaláshoz:
  • ízlés szerinti zöldségek
  • Egyéb: botmixer

Elkészítés

Előkészítés:
A sárgaborsót pár órára beáztatjuk. Amikor megduzzadt, leöblítjük, és sós vízben kíméletesen főzzük, nehogy a leve kifusson. Amikor jó puha (kb. 50 perc), leszűrjük, és botmixerrel pürésítjük. A pórét megtisztítjuk, fél karikákra vágjuk. A sonkát apró kockákra vágjuk.

Elkészítés:
1. Egy evőkanál olajon megfuttatjuk a pórét, majd rátesszük a sonkát. Összepirítjuk, belekeverjük a sárgaborsópürébe, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
2. Felütjük a tojásokat, összekeverjük a tejszínnel és kevés sóval. A tojásos masszát négy részre osztjuk.
3. Kevés olajjal felforrósítunk egy nagyobb bevonatos serpenyőben, és beleöntünk egy adag tojást. Amikor a széle keményedik, befelé húzzuk. Amikor már nem folyik a tojás, megfordítjuk, és 1 perc múlva tányérra kicsúsztatjuk. A maradék három adag felvert tojást ugyanígy készítjük el. A tojáslepényeket megkenjük vastagon a borsópürével, feltekerjük, felszeleteljük, és tetszőleges zöldségekkel tálaljuk.

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán.

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek