Elkészítés: Egyetlen kb. 10-12 cm-es sertésoldalas csíkot vásárolunk. Megmossuk, szárazra töröljük, gyengén besózzuk. A tetejét meghintjük törött borssal, vékonyan megkenjük olajjal.
Egy nagyobb tepsibe helyezzük, és forró sütőben mindkét oldalán hirtelen megkapatjuk, majd kevés víz hozzáadásával és gyakori locsolgatás mellett pirosra sütjük.
Zsírjából kiemeljük a két végét, hústűvel
összetűzzük, és csontjával merőlegesen koszorúszerűen előmelegített tálra állítjuk.
Miközben a hús sül, apró kockára vágjuk a szalonnát, kisütjük, zsírjában megpirítjuk az apróra vágott hagymát, meghintjük vágott petrezselyemmel, és megforgatjuk rajta a megpárolt idényzöldségeket.
Ízlés szerint utánasózunk és borsozunk, majd forrón a koszorú közepébe szedjük. Azonnal tálaljuk. Sült burgonya illik hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre