Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ha így gondozod a nőnapi virágokat, sokáig szépek maradnak

default user icon
MME
Szeretnéd, hogy a nőnapra kapott virágok ne csak a szívedben éljenek sokáig? Ha megfogadod tanácsainkat, több napon át gyönyörködhetsz bennük – vagy akár még tovább is!

Nőnapon sokféle virágra van igény: a rózsától a liliomon át a tulipánig szinte mindent keresnek a vevők. Közkedveltek a cserepes tavaszi virágok is, a primulák, jácintok és nárciszok is. Hogy hogyan élvezhetjük sokáig a virágok szépségét? Máris eláruljuk!

Így gondozd a vágott virágokat

A vágott virág szárából először vágj le egy kicsit, majd tedd sima hideg vízbe. A rózsát folyó vízzel lemoshatod, mert a levelein keresztül is felveszi a vizet. A vágott virágokkal, csokrokkal nincs is más dolgod, mint naponta kicserélni a vizet, és mindig lecsippenteni egy picit a szárukból.

Ha cserepes növényt kaptál

A virágokat ne tedd a fűtőtest közelébe, és huzatos, hideg helyre sem. Úgy locsold, ahogy a növényhez mellékelt információs táblácska ajánlja, így biztosan sokáig megmarad a virág. Az ibolya nem kedveli például a felülről öntözést, de ha felemeled a leveleit, locsolhatod felülről is. Ne sok vízzel locsold és ügyelj arra, hogy a gyökérzet mindenhonnan kapjon vizet.

A primulára figyelj: adj naponta kevés vizet, és finoman spricceld is meg. Ha jó az idő, kiültetheted a kertbe: kint egy évben kétszer is virágzik és áttelel.

A hagymások sorsa

Ha hagymás virágokat (tulipán, jácint, jázmin stb.) kaptál, ezek egy idő után elnyílnak. Ilyenkor már ne locsold őket, hagyd, hogy visszahúzódjanak. Hagyd száraz állapotban, és amikor lesárgult, megfonnyadt, akkor le lehet szedni a hagymáról a száraz részeket és ajánlott száraz helyre helyezni a hagymát. A legtöbb a következő tavasszal kinyílik. A nárciszokat, tulipánokat kiültetheted a kertbe. 

(Forrás: liget.ro)

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss