Elkészítés: A pulykamellről leszedjük a hártyát, megmossuk, lecsepegtetjük, és a felsorolt fűszerekkel alaposan befűszerezzük. Legalább 1 óra hosszáig állni hagyjuk.
Közben a vöröshagymát megtisztítjuk és karikára vágjuk. A narancsot meghámozzuk, a fehér hártyát is leszedjük, és szintén karikára vágjuk. Az aszalt szilvát leöblítjük hideg vízzel, megszórjuk az őrölt gyömbérrel, ráöntjük a vörösbort, és ebben áztatjuk, amíg a hús elkészül.
Az egész, befűszerezett pulykamellet sütőtálba tesszük, és annyi olajat öntünk alá, hogy a sütőtál alját éppen ellepje. A tálban a húst előbb a karikára szelt vöröshagymával, majd a narancsszeletekkel borítjuk be. A végén az egészet teljesen betakarjuk a szeletelt baconnel. 1 dl vizet öntünk alá, és letakarva, sütőben megsütjük. A
pulykamell vastag hús, ezért hosszabb sütési időt igényel (villanysütőben, 180 Celsius-fokon kb. 1,5-2 óra a sütési idő).
A sütés végén, levéve a sütőedény fedelét kicsit süssük le a húst, hogy megpiruljon a szalonna a tetején. Közben a vörösboros szilvát felforraljuk.
Burgonyapürével és a vörösboros aszalt szilvával tálaljuk.