Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Narancsos csirkemell II.

MME MME
60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A megsózott csirkemelleket tepsibe tesszük.

3 narancs levét kinyomkodjuk, hozzáadjuk a fűszereket, fél dl tejszínt, a lisztet és a mézet. Habverővel simára keverjük. Ezt a keveréket a húsra öntjük. A 4. narancsot felkarikázzuk, és a hús mellé tesszük.

Fóliával lefedjük, és 180 C-fokon 30 percig sütjük. Ezután levesszük a fóliát, és még 20 percig sütjük, többször meglocsolva a narancsos lével.

Ha megsült a hús, a narancsos levet leöntjük, ehhez a léhez hozzáadjuk a maradék tejszínt, összeforraljuk.

Rizzsel tálaljuk a csirkemelleket, díszítjük a vele sült narancskarikákkal, és meglocsoljuk a tejszínes-narancsos szafttal.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek