Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Narancsos csirke rizibizivel

60 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók
  • 4 db csirke felső comb
  • A páchoz:
  • 1 teáskanál balzsamecet krém
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál méz (1 évesnél fiatalabb gyerekek esetén hagyjuk ki)
  • 1 mokkáskanál őrölt gyömbér / mogyorónyi friss reszelt gyömbér
  • 1 teáskanál garam masala (akik kevéssé bírják a karakteres fűszereket, felezzék meg)
  • 4 kisebb gerezd zúzott fokhagyma
  • 4 ek olíva olaj
  • 1 marék zúzott kesudió (1 évesnél fiatalabb gyerekek esetén hagyjuk ki)
  • 1 narancs kifacsart leve
  • A rizibizihez:
  • 4 ek olivaolaj
  • 125g barna rizs
  • 125g fagyasztott zöldborsó
  • 1 csapott teáskanál só

Elkészítés

  1. A felsorolt hozzávalókból ízletes páclét készítünk, ebben forgatjuk át a combokat, és egy órára, ha van időnk egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
  2. Másnap római tálban előmelegített sütőben, kb. 30 perc alatt puhára sütjük, és 10 percet még rágrillezünk.
  3. Barna rizsből és zöldborsóból rizibizit készítünk mellé: egy nagyobb serpenyőben felhevített olivaolajra, még fagyottan, ráöntjük a zöldborsót, és, ha szétesett, egy teáskanál sóval meghintjük. Puhulásig pároljuk. Közben a barnarizst 2,5 dl, sós vízben megfőzzük, és, ha kész, ráöntjük a puhára párolt zöldborsóra, majd óvatosan összeforgatjuk.

    Friss narancslevét kortyolva tesszük teljessé az élményt.

Ezek is érdekelhetnek

Friss