hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Muffin (tej- és tojásmentes)

45 perc
egyszerű
átlagos
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Az egyik tálba beletesszük a lisztet, a sütőport, és a cukrot (vagy eritritet), egy csipet sót, majd majd jól összekeverjük.
  2. A másik tálba tesszük a nedves hozzávalókat, beleöntjük az olajat és a vizet, vagy gyümölcslevet.
  3. Összekeverjük a két keveréket (én robotgép 3-as fokozatával óvatosan kevertem). Nem szabad gyorsan keverni, hogy a sütőpor lazára fújja fel a tésztát.
  4. A muffinformákba beletesszük a papírokat (én ecsettel megolajaztam, majd kanállal beletettem a masszát a formákba).
  5. A tetejére tesszük a lisztben kicsit megforgatott gyümölcsöt és a csokit (nálam most felaprított sárgabarack, fekete áfonya, néhány kocka 75%-os kakaótartalmú csoki).
  6. Sütési idő kb 30 perc, de nem szabad a sütőt kinyitni legalább 20 percig, mert összeesnek a muffinok. 

Megjegyzés

Tej és tojásmentes muffín. A gyümölcsök variálhatóak. Csésze = 2,5 dl. 3 db szilikonos formát is használtam, összesen 15 db lett ebből az adagból, nem kell teljesen tele tölteni, mert jól felnő. - BiroSari

Ezek is érdekelhetnek

Friss