Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Moszkauer, ahogy Sylvia készíti

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 2 dkg mandula
  • 3 dkg dió
  • 10 dkg kandírozott gyümölcs aprórakockázva (vegyes gyümölcs, de narancs is legyen benne, ha nincs benne narancs, akkor 5 dkg tetszőleges kandírozott gyümölcs és 5 dkg finomra aprított kandírozott narancshéj)
  • 0,5 dl habtejszín
  • 5 dkg vaj
  • 3 dkg finomliszt
  • 5 dkg cukor
  • A bevonathoz:
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 2 evőkanál olaj

Elkészítés

Elkészítés: A diót és a mandulát durvára vágjuk. A kandírozott gyümölcsöt apró kockákra vágjuk, ha nincs olyan szerencsénk, hogy már eleve úgy vásároltuk. :)

Egy lábasban a vajat, a tejszínt és a cukrot folyamatos keverés mellett összeforraljuk. A tűzről lehúzva hozzákeverjük a diót és a mandulát, valamint a kandírozott gyümölcskockákat és a lisztet.

Sütőpapírral bélelt tepsibe teáskanálnyi kupacokat halmozunk a tésztából. Ne rakjuk túl szorosan őket, maradjon hely közöttük! Ezután a kis halmokat a kanál hátuljával lelapítjuk, majd 170 fokra előmelegített sütőben (légkeveréses) kb. 10-12 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni, csak azután vesszük ki őket.

A csokis bevonathoz a darabokra tört csokoládét vízgőz felett összeolvasztjuk az olajjal. A kihűlt korongok alját a csokiba mártjuk, vagy kanállal szépen óvatosan kenünk a csokiból az alsó felére. Nekem az utóbbi módszerrel sikerült. A máz nélküli oldalukkal lefelé rácsra sorakoztatjuk a moszkauereket, és hagyjuk, hogy a csoki megdermedjen.

Megjegyzés

Ebből az adagból nekem 22 darab lett. - szilviamalmos

Ezek is érdekelhetnek