Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Így termessz szuper egészséges növényt chiamagból – látványos videón mutatjuk a folyamatot

default user icon
MME
Az apró magok jótékony hatása közismert, de azt tudtad, hogy mikrozöld növény is termeszthető belőle?

A mikrozöldek apró méretű zöld leveles növények. Nemcsak azért érdemes otthon termeszteni őket, mert a friss fűszerekhez hasonlóan dekoratív elemei a konyhánknak, hanem azért is mert a zöldségeknél is gazdagabbak vitaminokban és ásványi anyagokban.
Felhasználásuk is igazán sokszínű lehet: kerülhetnek salátákba, levesekhez, bármilyen főételbe, de frissen, például szendvicsben is ehetjük őket.
Az otthoni termesztésük roppant egyszerű és költséghatékony is, ráadásul egész évben élvezhetjük a növénykék előnyeit. Nevelésükhöz két dolog fontos: a napfény és a víz.

 

Így lesz a chiamagból mikrozöld növény

Sokféle magból termeszthetünk mikrozöldeket, például a szupermarketekben kapható chiamag kitűnő erre a célra. Egy kevés vízzel keverjük el a magokat, hogy zselés állaguk legyen. Ezután egy kifújt tojásban vezessünk el egy tiszta, bevizezett textilt, a lenti videóban látható módon. Rendezgessük el a chiamagokból kapott zselét a textilen, és helyezzük egy műanyag flakonból kialakított kis állványra a tojást. Ezután már csak a rendszeres folyadékpótlásról kell gondoskodnunk, és szemmel látható lesz a növények növekedése.

 

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss