hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mézes tekercs, kókuszos-mascarponés krémmel

60 perc
egyszerű
költséges
6 adag
Hozzávalók
  • 6 db tojás
  • 6 ek cukor
  • 3 ek méz
  • 6 ek liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • A krémhez:
  • 3 dl tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 15 dkg cukor
  • 25 dkg mascarpone
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • A bevonathoz:
  • 15 dkg fehér csokoládé
  • 1 ek étolaj
  • 5 dkg csokoládé
  • 1 tk étolaj

Elkészítés

  1. A tojásokat ketté választjuk. A tojásfehérjékből kemény habot verünk. A tojás sárgákat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az olvasztott mézet majd a sütőporral elkevert lisztet is. Egy fakanállal apránként belekeverjük a tojásfehérje kemény habját. 180 fokra melegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
  2. Ha megsült, egy konyharuhára borítjuk,majd feltekerjük.
  3. Miután kihűlt kihabosítjuk a mascarponéval és a kókuszreszeléket hozzákeverjük.
  4. Amikor kihűlt megtöltjük a krémmel. A pudingport a cukorral, tejjel elkeverjük és felfőzzük.  A fehér csokit az étolajjal mikróban felolvasztjuk és bevonjuk vele a tekercset. A tejcsokoládét az étolajjal felolvasztjuk, simára keverjük. A rolád tetején egy csíkban rákanalazzuk. Egy fogpiszkálóval a fehér csokoládéba húzzuk. 

MÉG TÖBB ISTENI DESSZERT >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss